DCL - ”Device for Connection of Luminaires”
     
-:-Tilbake til hovedsiden -:-
     


 

ELKO AS er de eneste produsenter av DCL i Skandinavia med sin ELKO Plus DCL Tak- og Vegguttak

Økt sikkerhet
ELKO AS er pr. desember 2010 den eneste produsenten som har utviklet dette produktet for distrubusjon i Skandinavia. Den nye DCL - Devices for Connection of Luminaires - et plugg- og stikkontaktsystem for tilkobling av belysningsutstyr som sørger for økt sikkerhet og redusert berøringsfare for sluttbruker ved montering av lamper.

De nye ELKO lampeuttakene er i samsvar med nye norske og europeiske installasjonsforskrifter (NEK EN 61995)

DCL’en representerer økt sikkerhet og fleksibilitet for både installatør og sluttbruker, og er det best tilpassede alternativet til sukkerbiten.

Nye uttak gjør det enklere å montere lamper selv
Mange har kanskje opplevd at stuen har blitt lagt i mørke etter et mislykket forsøk på å montere en lampe. Den velkjente ”sukkerbiten” krever stor nøyaktighet under selve monteringen, og ikke minst fare for strømgjennomgang. 

Med de nye uttakene på plass, kan du selv skifte ut tak- og vegglamper enkelt og greit: Fest lampen til vegg eller tak, sett i pluggen, og lampen er klar til bruk.

Passer alle ELKO installasjonsbokser
Uttakene passer alle ELKO installasjonsbokser, og termineres med skrutilkoblinger.
Dersom en lav type takboks er installert, kan en forhøyningsring brukes. 

En praktisk festekrok for lampen (maks. belastning 15 kg)  følger med takuttaket, og alle uttak leveres med plugg som sluttbrukeren selv kan koble til lampen. (Tips for montering av plugg)

En DCL kan belastes opp til 6A tilkoblet en kurs beskyttet av et vern med merkestrøm maksimalt 16 A. Det anbefales likevel å benytte en DCL for hvert lampepunkt.

Ulike design
De nye uttakene leveres for både tak- og vegglamper, og finnes i ELKO Plus, ELKO sin norskutviklede designserie. I tillegg leveres vegguttakene også i klassisk RS 16 design.